El darrer 6 de maig es va fer públic, a la web de l’Ajuntament d’Elx el començament de les obres d’acondicionament de l’Hort de Felip, la primera fase de l’hort urbà que va sestar aprobat als pressupostos participatius de 2011

Arrancan las obras en el Hort de Felip para convertirlo en modelo de autogestión agrícola vecinal

La Regidora de Medi Ambient, Esther Diez, ho confirma en el següent video, indicant que aquesta primera actuació suposarà habilitar 37 parceles del total de 119 projectades entre els horts de Felip i Bacora.
El 70% de les parceles seràn gestionades per l’Associació Veïnal del Raval d’acord amb els criteris i reglament establert amb la supervisió dels tècnics municipals.

L’AV Raval ja porta alguns anys desenvolupant cursos d’agricultura urbana pels interessats en participar en el Hort en previsió de la seua posada en marxa. Hem de tenir en comte que es tracta d’un espai on desenvolupar un tipus d’agricultura ecològica i sostenible i tots els usuari*s de les parceles cedides deuran de seguir una acurada reglamentació al respecte, a la que s’afegueix els condicionants de ser un enclavament que forma part de la Ruta del Palmerar d’Elx i, en conseqüencia, del valor patrimonial d’aquest, reconegut per l’Unesco.

Tots/es els/les interesssats/des poden informar-se de la situació actual del projecte i adherir-se, fent servir l’email de l’equip de treball hortaurbanafelip@gmail.com o el genèric de l’AV Raval, info@raval.es