Què és el PÀRQUING DAY?

El Pàrquing Day és un esdeveniment global que se celebra en centenars de ciutats al voltant del món .

Es tracta d’una acció de sensibilització i reivindicativa, on, de manera temporal, es transformen places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

La iniciativa va sorgir en 2005 a la ciutat de San Francisco, promoguda pel col·lectiu d’arquitectes Rebar i creix cada any impulsada per governs locals i entitats cíviques de tot el món.

La reivindicació d’aquest dia és tan clara com assenyada: Necessitem models de ciutat que deixen de centrar-se en el cotxe i situen al vianant, al ciutadà, com a prioritat. Que fomenten la mobilitat sostenible i creuen espais amigables per a les persones.

A Europa s’emmarca dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat, que reivindica els mitjans de transport alternatius i un model de ciutat que prioritze als ciutadans enfront del cotxe.

Enguany, i sens dubte els pròxims, l’Associació Veïnal del Raval i membres de l’Hort de Felip, l’hort urbà ecològic, torna a sumar-se a la iniciativa i estarem el divendres, 16, durant tot el dia, al carrer Filet de Fora, al costat del jardí Ana María Drack (front les finques 92-94) mostrant que aqueix altre model de ciutat és possible… i necessari.

Esperem comptar amb la teua presència i suport