L’Associació pel Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, ha llançat un nou llibre de receptes titulat ‘Del Camp d’Elx a la taula’. Aquesta obra, disponible tant en format físic com digital, presenta una àmplia selecció de receptes tradicionals que es poden preparar fàcilment utilitzant productes de temporada característics de la regió il·licitana, com els dàtils, la magrana mollar i les carxofes.

El llibre inclou una varietat de receptes emblemàtiques del municipi, com ara Pipes i Carasses, Faves amb Carxofes, Olla Podrida i diferents tipus d’arrossos, entre altres plats típics. Amb aquesta iniciativa, es busca ressaltar els valors culturals i paisatgístics del Camp d’Elx a través de la gastronomia, al mateix temps que es fomenta la importància d’una alimentació saludable i equilibrada.

‘Del Camp d’Elx a la taula’ ja està disponible per a la seua descàrrega a través de la pàgina web de l’associació, turismoruralelche.es. Marga Guilló explica “aquest és només el primer llibre, i moltes de les receptes incloses estan acompanyades de vídeos tutorials que expliquen pas a pas el procés de preparació. Aquests vídeos es poden accedir escanejant el codi QR associat a cada recepta o directament a través de YouTube.”