Objectius:

 • Elaboració de sabons naturals artesanals. Ideal per a iniciar-se a l’elaboració de sabons naturals. Com aprendre a triar els ingredients, com fer una formulació equilibrada, fer sabons hidratants i nutritius.
 • Recordar un ofici artesà que va ser mitjà de vida de moltes famílies alacantines a principis del segle XX.
 • Involucrar als participants en la cura del medi natural a través d’accions tan senzilles com no tirar l’oli usat pels desguassos i reciclar-lo per a l’elaboració de sabó.

Programa:

 • Història de l’elaboració de sabó
  S’introduirà als assistents en la història de la fabricació de sabó portant diferents sabons que mostren aqueixa evolució.
 • Per què llava el sabó?
  De manera senzilla i amena coneixeran per què neta un sabó.
 • Exposició i usos de les plantes barrelladores.
  S’exposaran diferents plantes de les quals es feia antigament sabó.

Es realitzaran aquests dos tipus de sabó:

 • Elaboració de sabó amb oli usat. Coneixeran les proporcions de la mescla per a fer sabó amb oli usat de casa i ajudaran a moure la mescla que realitzarà el monitor. Una vegada acabat el procés de moure s’abocarà el sabó en els motles en els quals cada participant podrà donar al sabó el seu toc personal, per al que els alumnes podran utilitzar diferents plantes.
 • Elaboració de divertides boles de sabó. Es treballa amb sabó ja madur convertit en escates de sabó. Els participants posaran a prova la seua imaginació per a donar a les boles de sabó que ells mateixos realitzen, colors, aromes i acabats diferents per al que s’empraran olis essencials naturals, argiles, colorants naturals i diverses plantes medicinals.

Cada participant rebrà un full informatiu amb les fórmules elaborades en el taller i una peça de sabó fet amb oli usat i boles de sabó fetes per ells mateixos durant l’activitat.
La duració del taller és al voltant de 3 hores

Dissabte 11 de juny a les 19:00h.
Hort de Felip, C/ Camí de Felip (darrere Centre Salut del Raval)
Impartit per Trinidad de los Ángeles, de Corazón Verde

El taller té places limitades per la qual cosa és important que confirmes quan abans en www.raval.es/2022